2012. április 30., hétfő

Kirándulni voltunk...........

.

Farris tó egy részlete madártávlatból

 A dolog az úgy kezdődött, hogy Zoliék egy nagyon pici helyen játszottak a Farris tó partján, ami tőlünk kb. 20 km-re található. Gyönyörű kilátással és az ott szórakozó emberek mondták, óh, ez semmi, hiszen ez csak a Farris elején lévő csücsök. De jó darabon követi az út, a tópartot.
A Farris tó tulajdonképpen a Larvik fjord geológiai folytatása, egy óriási különbséggel. Ez édes víz.  Vestfold és Telemark megyék határán fekszik és az itt található települések ivóvizét biztosítja.  Egyetlen folyó ered belőle a "Farris" ami csak 900 m és a Larvik fjordba folyik, Ezen a 900 m-es számos vizesés található, amik nagyon fontosak voltak az 1500-as évektől a larviki üzemek energia ellátáshoz. Ma már nagyon kevés víz folyik csak át városon, ami a nagy vízfogyasztás  "eredménye".


Műhold távolságból a Farris  a kék jel ahol Zoliék játszottak

Én már évek óta mondogatom, hogy egyszer úgy végig hajóznék ezen a tavon, mert annyira szép. Ezen felbuzdulva tegnap beültünk az autóba és elindultunk. Valami csodás az egész út, megálltunk egy rekreációs területen (szabad területen, ahol elücsörögtünk egy órát a vízparton. élveztük a napsültést, a szép időt, csendet. Sok lakókocsi turistát találtunk ott, pihentek a hétvégén.

Vizhez menet

Lakókocsis pihenők

Pici sziget, ami nélkül nincs fjord

Zoli

Számomra még mindig csoda számba megy, a sziklán növő fenyő

.

8 megjegyzés:

  1. Már azt hittem, hogy elmentetek a lysefjordhoz! Szép hely ez is!

    VálaszTörlés
  2. Na, az azért jóval messzebb van. Az a nyugati part. Majd egyszer.....

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép helyen jártatok! A távlati kép emlékeztet arra ahogy Vácra megyünk és a hegytetőről rálátunk a Dunára.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, nekem is tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű tájak vannak. Zoli mindig elmondja amikor a nyugati partra repül, hogy mennyire gyönyörű repülúről a partszakasz, tiszta csipke.

    VálaszTörlés
  6. Olyan más kék az ég...! Nagyon barátságos!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is meg szoktam állapitani, már szinű kék az ég. Rengeteg árnyalattal, csodaszép. És az ég szinével változik a tenger és a tavak szine is.....

      Törlés