2012. április 5., csütörtök

Varrjunk együtt..... XI. Seminole

.


Ezen a héten nagyon érdekes feladatot kaptunk Mónikától, a Seminole-t. Ennek az a lényege, hogy az egymáshoz varrt csikok felvágása és összevarrása rengeteg variációs lehetőséget ad.
Nagyon érdekes története van ennek a technikának.
Abban az időben, amikor Észak-Amerikát gyarmatositották a benszülött indiánokat délre és nyugatra kényszeritették, hogy elkerüljék a konfliktusokat.  A Seminole indiánok így kerültek floridai területre, ahol jól beilleszkedtek az új területen és megalapozták a saját kultúrájukat. Életüket a vadászat  és kereskedelem  biztositotta. A kereskedők az 1900-as években  felfedezték, hogy a Seminole indián asszonyok nagyon szép dolgokat varrnak.  Ez alapozta meg a Semiole patchworkot. Ez a technika nagyon bonyolultnak tűnik a kicsi összevarrt darabok miatt, pedig nem az  és nagyon megkönnyiti a varrását, hogy nem igényel sablonokat és géppel is lehet varrni.
Az összevarrt csikokat  különbözőképpen lehet felvágni és újra összevarrni. . A legtöbb mintának nincs saját neve. A szinek viszont fontosak.  A sárga, a piros és a türkisz csikokat gyakran kombinálják feketével, hogy minnél nagyobb legyen a kontraszt.  Nincs szigoruan megadott mérete sem. Ha mégis szerepelnek számok a megadott csikoknál, mint pl. 1, 2, és 3. Ez azt jelenti, hogy második csik kétszer olyan széles mint az első, és a harmadik meg háromszor.  Ha ez a számsor nem szerepel, akkor mindhárom csik azonos szélességű.








.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a blokkod! Én először nem is gondoltam arra, hogy több csíkkal oldjam meg, de így teszem, ha nem haragszol érte. Ez az útmutató meg külön szuper!!! Nyelvtudás nélkül is követhető. Köszönjük!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy haragszom. Én is a neten láttam hasonlót. Először csak két csikot akartam varrni, de úgy túl kicsi lett a levágások után. Meg volt sok maradékom.
      Ha mégis kellen segitség a képekhez, szóljál, szivesen leforditom.

      Törlés
  2. Szép színeket válogattál össze. A minta is szép, de amellett hogy egyszerű, szerintem nehéz varrni. Két kis próbálkozásom volt eddig, és nagyon megkínlódtam az illesztéssel. Kacsuk Évinek is van egy jó leírása a Varróház oldalán: http://goo.gl/rg63d
    Ezek meg az enyémek: http://goo.gl/mLf5B és http://goo.gl/z7hiU.

    VálaszTörlés
  3. Igen, szerintem is elég tökölős, plussz rengeteg leeső rész van, ami a szivemet fájditja. Aztán pl. én elrontottam a ferde csikok vágását, mert egymásnak tükörképei, de én egy felé vágtam. Naná, hogy sehogy sem tudtam összeilleszteni rendesen.
    De tény és való látványos csik lesz a szinek váltakozásával.

    VálaszTörlés
  4. Luca ez csodálatos lett!Gyönyörű színek!
    Én nem tudom az enyém milyen lesz kékfestőből !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan jó lesz, gondolom lesz közöttük fehér vagy valami más szinű csik.

      Törlés