2013. január 16., szerda

És megint sütike : Verdens beste (világ legjobb süteménye....)






 Már nagyon régen sütöttem  ezt a süteményt pedig nagyon szeretjük. Főleg házilag készült vanilia szósszal.


Tészta:

160 gr szobahőmérsékletű vaj
160 gr cukor
6 db tojás sárgája
½ csésze tej
160 gr liszt
4 gr vaniliás cukor
14 gr szódabikarbóna

Hab:
6 tojás fejérje
320 gr cukor
1 csomag (kb. 100gr) mandula (forgács vagy szelet)

A vajat a cukorral habosra kerverjü és egynként hozzá keverjük a tojássárgákat a tejet és  a v.cukorral, szódabikarbónával kevert lisztet.
Kikent 26 cm tortaformába vagy egy kisebb tepsibe tesszük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Ráhalmozzuk a tésztára, megszórjuk a mandulával.
175 fokon, 25 percig sütjük. (azért egy tűpróbával ellenőrizzük, mert ez sütőfüggő)
Amikor kihűlt kivesszük a formából.
Megtölthetjük vanilia krémmel. Mi vanilia szósszal szoktuk enni, de minden nélkül is nagyon finom.




6 megjegyzés:

Ábrahámné Éva írta...

Valóban nagyon finom lehet !Köszönöm a receptet!

nazia shah írta...

Jeg først besøkte denne bloggen og jeg virkelig liker, og jeg synes det er veldig nyttig og interessant, jeg er imponert jobber for å vise her på denne bloggen, håper jeg du vil beholde, og vil dele mer enn på denne måten,
http://www.fashiontrends.pk/shoes/

Luca írta...

Évi próbáld ki. Hamar készen van és tényleg nagyon finom.

Luca írta...

Tusen takk! Jeg håper det, at du skal følge bloggem min etter på og så.

Orsi írta...

Én is kipróbálom, nekem már beváltak a receptjeid!

Luca írta...

Örülök neki. Ez is izleni fog.

Megjegyzés küldése