A sok édesség után most jöjjön egy kis sós, nálunk nagyon népszerű süti. Az unokanővéremnél ettük először és azóta én is gyakran sütöm. Nem tudok annyit csinálni belőle, hogy elég legyen.
Gondolom azt mondanom sem kell, hogy mindig dupla adag készül. Gyors és nagyon finom, akár vendégváró sütemény is lehet. Nálunk a babgulyás utáni második volt ma. Igaz a leveshez még készült túrós pogácsa is (több túróval és kevesebb vajjal)
Húsos-káposztás kiflik:
A tésztához: 30 dkg liszt
20 dkg vaj ( én 15 dkg használok)
2 dl tejföl
1 kk só
1 tojás a kenéshez
Töltelék: maradék pörkölt apróra vágva és piritott káposzta
A tésztához a vajat a liszttel elmorzsolom, hozzákeverem a tejfölt a sót és rugalmas tésztát gyúrok belőle. 5 részre osztom és golyókat csinálok belőle. Majd kör formára nyújtom(ha sikerül) és
8 részre osztom A széles résznél megtöltöm és feltekerem. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakom, megkenem tojással és 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Az 5 + golyók |
Majdnem kör lett......, de így kell felosztani |
Feltekerve már nem is látszik, hogy nem szabályos körből készültek |
És végére egy kis napfelkelte tőlünk. Miután 8-9 között jön fel a nap, nagyon sok szép napfelkeltében van részem kutya sétáltalás közben reggelenként
Imola, a kiflik illatát is éreztem szinte...:)Szép lehet a napfelkelte...én ugyan a korai napfelkeltét szeretem...
VálaszTörlésOtthon sem kel fel sokkal előbb a nap télen. Talán egy óra különbség lehet. Én nem tudom megunni......
TörlésNagyon finom kiflik, főleg babgulyás után:) Nálunk a fiúk nagyon szeretik a pirított káposztát köretnek, s mikor maradt, akkor pizzára tettem rám isteni volt. Nekem anyukám sütött mindig káposztás bukta szerűt, tót származású a családom:) A napfelkeltéket én sem tudom megunni, nagyon szép felétek is:)
VálaszTörlésKáposztás buktát még nem ettem. Tuti finom lehet, minden káposztás dolgot nagyon szeretünk.
TörlésNemcsak a napfelkeltéket csodálom nap, mint nap, hanem a naplementéket is. A mai napig megfog, hogy amikor sötétedik a keleti égen már tök sötét az ég, mig a nyugati égen, meg világos, időnként aranyszinű.....
Nagyon finom lehet a húsos kifli amit készítettél !Kár hogy már lassan két éve nem eszem húst!
VálaszTörlésA napfelkelte gyönyörű ,elhiszem hogy szereted ,biztos nagyon jó tiszta a levegő is !
Évi, a húsos kifliket a gyerekek miatt csinálom, de mindig több káposztás készül, mert azt meg mi szeretjük. Kóstold meg káposztásan.
TörlésApukám részére máris elmentve, imádni fogja tutira! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tudtam neked is valami újdonságot mutatni.
TörlésNyami!
VálaszTörlésMajd sütök neked egyszer.....
Törlés