2013. április 1., hétfő

A tavasz illata...


Egyenlőre csak a szobában nyílnak

Már lassan két hete gyönyörű idő van nálunk. Nappal olvad a meleg napocskától, éjjel viszont még rendesen fagy. Bár ennek is megvan az előnye, fokozatosan olvad a sok hó.
A szép időben az embernek kedve támad sétálni egy nagyot. Mi is elmentünk a szomszéd városba, Larvikba a kikötőbe.
Amig a gyerekek kicsik voltak gyakran mentünk kompot nézni, amikor beérkezett, illetve kiindult a Dániába közlekedő komp a Peter Wessel. Azóta új gyors kompok vannak és egy másik kikötőbe érkezik és indul..  Minden előzetes tervezés nélkül, pont akkor voltunk ott, amikor megérkezett Dániából a Superspeed.

Peter Wessel
 
Peter Wessel kivilágitva
Természetesen nem tudtam megállni, hogy ne fényképezzek. Bár nagyon hideg szél fújt, már érezni lehetett a tavasz illatot.  Íme egypár kép a kirándulásról

A part felül fodrozódik a tenger
Zoli
Lámpavasnak támaszkodva .......
A strand még üres.....
Távolban feltűnik a Superspeed
Befordul a kikötőbe





6 megjegyzés:

  1. Húúúú, ezek a kompok!És kikötő!Ahhhhh!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a képeid! És jó érzés, hogy vannak olyan tájak, emberek, ahol a kedvetekre való az időjárás! De hátha lassan itt is a rendes kerékvágásba kerül minden és jön a várva-várt tavasz....:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát mi is jobban örülnénk, ha melegebb lenne már. De majd jön a jobb idő is. Nekem már az is nagy élmény, hogy este fél 9-kor még világos van.

      Törlés
  3. Ó, gyönyörű képek!!!!!!!!!!!!! Nagyon irigy vagyok :-( Nálunk minden nap vagy az eső, vagy a hó esik. Napsütést már nem is tudom mióta nem láttam :-( Tegnap is szakadt a hó, holnapra pedig egész napos esőt mond az időjárás előrejelzés. Ha szépet akarok látni, akkor jövök a blogodra! :-))
    Ági

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere csak Ági! Remélem azért most már otthon is jó idő lesz, mert ami az utóbbi időben van, az elképesztő.

      Törlés