2013. április 14., vasárnap

Almás-mákos országtorta egyszerűbben.......




Az egyik legnagyobb kedvenc lett nálunk az almás-mákos ország torta. A múlt héten Zolinak eszébe jutott,  hogy milyen régen sütöttem ezt a tortát. Sokkal bonyolultabbnak tűnik a megsütése, mint amilyen valójában az, de tény és való elég tökölős  a hat lapos változat.  Megcsináltam szombaton és vasárnapra már alig maradt belőle.  Így aztán erre a hétvégére is ilyen tortát kért.  Miután olvastam valahol, hogy a mák annyira egészséges, hogy minden nap kéne belőle ennünk, így megsütöttem most is. De változtattam rajta
A legnagyobb változtatás az volt, hogy nem lapokat sütöttem, hanem egy sima lapot a nagy tepsiben.
Ehhez viszont nem kellett olyan sok tojás. Találomra harmadoltam a tésztához valókat, így 15 tojás helyett csak 10-t használtam. A próba teljes sikert hozott.  A tészta szuper lett, a töltelékhez készült krém és alma, az eredeti mennyiség. A nagy lapot három egyenlő részre vágtam, az alsó lapra az almakrémet, a másodikra pedig a vanília krémet tettem.
A felső három kép a múlt heti torta. El kell ismernem, az azért látványosabb.







Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a mákos dolgokat, az egyszerűsitett változatát.


15 megjegyzés:

jeszizsu írta...

Képzeld pont tegnap kaptam egy ilyen "országtortát" annak örömére, hogy már megint öreg(ebb) lettem (illetve leszek pár nap múlva)és már nyugodtan habzsolhatok ilyeneket, mert a bikini már úgyis ugrott. :)
Nagyon fini!

Luca írta...

Isten éltessen sokáig! Egyed csak nyugodtan, ez nem is hizlal, hisz nincs benne liszt, cukor sem sok (legalább is az enyémben(

trollanyu írta...

De régen készülök kipróbálni, imádjuk a gyerekekkel a mákot:) Nekem mindkettő jöhetne az eredeti és az egyszerűbb is, még nem kóstoltam soha. Nekem most beugrott egy másik egyszerű változat, úgy érzem jövő héten meg fogom sütni.

BORI írta...

Ebéd után vagyok, valami nassolni való jól jött volna...
Csak csokis mézespuszedli volt itthon a Férj kedvence.
A Te tortádból igazán küldhetnél egy szeletet, a mákos dolgokat nagyon szeretem... :)

Luca írta...

Csak ajánlani tudom. Valami isteni íze van, a vaniliakrém-alma kombinációval.

Luca írta...

Szivesen küldenék. Ráadásul ahol lehetett nem cukrot használtam hanem stiviát. A vanilia krémben és az almában az van.

jeszizsu írta...

Óóóó köszönöm! A cukrász (Daubner - szeretjük)biztos tesz bele mindent ami káros, de azért én egész nyugodtan falom. :)
Megyek is, még van egy-két szelet.

Ábrahámné Éva írta...

Köszönöm hogy ezt az egyszerű változatot leírtad !
Így már én is neki állok!

teller-cake írta...

Nekem is ízlik ez a torta és engem is visszatart a macerás készítés! Meg is jegyzem magamnak ezt a módszert, köszi! ;-)

beszand írta...

Imádnám nagyon én is! Nagyon guszta szerintem kereken és szögletesen egyaránt! Finom lehetett!

Luca írta...

Remélem hogy megcsinálod. Mert tényleg nagyon finom

Luca írta...

Igen, a hat lap sütése kicsit macerás. Bár légkeveréses sütőben egyszerre lehet 3 lapot sütni. De így sokkal egyszerűbb

Luca írta...

Kereken nekem elegánsabb. De enni tök mindegy :)

ancsapancsa írta...

Nyami! Én annyira nem vagyok mák rajongó, bár ennek köze van ahhoz is, hogy az utóbbi időben a mák tökéletes megdarálását valahogy nem tudom megoldani. Nosztalgiával rémlik fel előttem a régi Közértek kijáratánál elhelyezett mák, és kávédaráló berendezések. Házi kávédarálóval akárhogy próbálom vagy egyben marad a mákszemek egy része, vagy egy masszába tömörül az egész. A mák jótékony hatásáról én is olvastam egyébként.

Luca írta...

Ancsa én is kávédarálóval darálom, pedig van rendes mákdarálóm is. Ahhoz, hogy ne álljon össze egy masszává kell hozzá tenned daráláskor egy kis kristálycukrot.
Egyébként most azon agyalok, hogy ki fogom próbálni dióval...

Megjegyzés küldése