2013. április 14., vasárnap

Almás-mákos országtorta egyszerűbben.......




Az egyik legnagyobb kedvenc lett nálunk az almás-mákos ország torta. A múlt héten Zolinak eszébe jutott,  hogy milyen régen sütöttem ezt a tortát. Sokkal bonyolultabbnak tűnik a megsütése, mint amilyen valójában az, de tény és való elég tökölős  a hat lapos változat.  Megcsináltam szombaton és vasárnapra már alig maradt belőle.  Így aztán erre a hétvégére is ilyen tortát kért.  Miután olvastam valahol, hogy a mák annyira egészséges, hogy minden nap kéne belőle ennünk, így megsütöttem most is. De változtattam rajta
A legnagyobb változtatás az volt, hogy nem lapokat sütöttem, hanem egy sima lapot a nagy tepsiben.
Ehhez viszont nem kellett olyan sok tojás. Találomra harmadoltam a tésztához valókat, így 15 tojás helyett csak 10-t használtam. A próba teljes sikert hozott.  A tészta szuper lett, a töltelékhez készült krém és alma, az eredeti mennyiség. A nagy lapot három egyenlő részre vágtam, az alsó lapra az almakrémet, a másodikra pedig a vanília krémet tettem.
A felső három kép a múlt heti torta. El kell ismernem, az azért látványosabb.







Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a mákos dolgokat, az egyszerűsitett változatát.


15 megjegyzés:

  1. Képzeld pont tegnap kaptam egy ilyen "országtortát" annak örömére, hogy már megint öreg(ebb) lettem (illetve leszek pár nap múlva)és már nyugodtan habzsolhatok ilyeneket, mert a bikini már úgyis ugrott. :)
    Nagyon fini!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Isten éltessen sokáig! Egyed csak nyugodtan, ez nem is hizlal, hisz nincs benne liszt, cukor sem sok (legalább is az enyémben(

      Törlés
    2. Óóóó köszönöm! A cukrász (Daubner - szeretjük)biztos tesz bele mindent ami káros, de azért én egész nyugodtan falom. :)
      Megyek is, még van egy-két szelet.

      Törlés
  2. De régen készülök kipróbálni, imádjuk a gyerekekkel a mákot:) Nekem mindkettő jöhetne az eredeti és az egyszerűbb is, még nem kóstoltam soha. Nekem most beugrott egy másik egyszerű változat, úgy érzem jövő héten meg fogom sütni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom. Valami isteni íze van, a vaniliakrém-alma kombinációval.

      Törlés
  3. Ebéd után vagyok, valami nassolni való jól jött volna...
    Csak csokis mézespuszedli volt itthon a Férj kedvence.
    A Te tortádból igazán küldhetnél egy szeletet, a mákos dolgokat nagyon szeretem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szivesen küldenék. Ráadásul ahol lehetett nem cukrot használtam hanem stiviát. A vanilia krémben és az almában az van.

      Törlés
  4. Köszönöm hogy ezt az egyszerű változatot leírtad !
    Így már én is neki állok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem hogy megcsinálod. Mert tényleg nagyon finom

      Törlés
  5. Nekem is ízlik ez a torta és engem is visszatart a macerás készítés! Meg is jegyzem magamnak ezt a módszert, köszi! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a hat lap sütése kicsit macerás. Bár légkeveréses sütőben egyszerre lehet 3 lapot sütni. De így sokkal egyszerűbb

      Törlés
  6. Imádnám nagyon én is! Nagyon guszta szerintem kereken és szögletesen egyaránt! Finom lehetett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kereken nekem elegánsabb. De enni tök mindegy :)

      Törlés
  7. Nyami! Én annyira nem vagyok mák rajongó, bár ennek köze van ahhoz is, hogy az utóbbi időben a mák tökéletes megdarálását valahogy nem tudom megoldani. Nosztalgiával rémlik fel előttem a régi Közértek kijáratánál elhelyezett mák, és kávédaráló berendezések. Házi kávédarálóval akárhogy próbálom vagy egyben marad a mákszemek egy része, vagy egy masszába tömörül az egész. A mák jótékony hatásáról én is olvastam egyébként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ancsa én is kávédarálóval darálom, pedig van rendes mákdarálóm is. Ahhoz, hogy ne álljon össze egy masszává kell hozzá tenned daráláskor egy kis kristálycukrot.
      Egyébként most azon agyalok, hogy ki fogom próbálni dióval...

      Törlés