2014. február 9., vasárnap

Anyák napja van nálunk maNorvégiában február második  vasárnapja az anyák napja. Először 1919. február 9-án ünnepelték meg Bergenben a vallási közösségekben.  De már 1918-ban két oslói asszony elkezdte szervezni, az különböző szervezeteknél(kereskedelem, média , stb.) amivel elérték, hogy évenként megünneplésre kerüljön.  Egy idő után már nem csak családi ünnep lett, amikor az édesanya ágyban kapta a kávét és a süteményt, meg a virágot.  Eleinte az óvodákban és az iskolákban is készitettek ajándékokat az édesanyákna, ami egyre inkább eltűnőben van.
Amig a gyerekek kicsik voltak megünnepeltük mindkét anyák napját. De mióta felnőttek lettek, maradt a februári.
Úgy terveztük, hogy ma Nóri csinál ebédet és süt sütikét. De tegnap éjjelre behívták dolgozni, így ez a terv kútba esett.
Ezt a szépséges tulipáncsokrot kaptam a gyerekeimtől.

4 megjegyzés:

Zsigvica írta...

Kedves Imola!
Boldog Anyák Napját kívánok! Nekem is februárban van az Anyák Napja, 12-én, kisfiam születésnapján. Én ezt a napot érzem igazi Anyák Napjának, ilyenkor újra élem a szülés minden örömét, fájdalmát, az élet leggyönyörűbb pillanatát, az anyává válást. Abba is hagyom, mer potyognak a könnyeim. Örömteli, szép napot kívánok!
Éva

Luca írta...

Éva. igazad van, az igazi anyák napja az amikor megszületik a gyereke. Nekem is eszembe szokott jutni a szülinapjaikon..... Nagyon jó emlékezni rá....

BORI írta...

Jó lenne, ha minden nap anyák napja lenne, hiszen azt hiszem, mi anyák mindig mindent megteszünk a gyerekeinkért...
Nagyon szép csokrot kaptál, igazi tavasziasat! :)

Luca írta...

Mostanra gyönyörűen kinyílt. Most számoltam meg, 15 szál...
Hát igen, a gyerekeinknek minden nap gyerek nap van. :)

Megjegyzés küldése