2014. február 8., szombat
Zabpelyhes vafler, vagy ahogy otthon hívják, gofri
Lassan több receptet posztolok, mint varrást. De most így jön ki a lépés. Egyenlőre próbálgatom azokat a dolgokat, amik nem hagyományos módon készülnek.
Zoli ezen a héten kétszer is úgy jött haza munkából, hogy az egyik munkatársa két éjszaka vitt vaflert, mégpedig úgy, hogy a tejfölt összekeverte az eperlekvárral. Kérdeztem tőle, hogy ettél? Mire ő, nem. Pedig tudom, hogy szereti. És igen, általában igy eszik a norvégok, eperlekvárral és tejföllel.
Emlékeztem rá, hogy láttam a neten egy búzaliszt mentes változatot. Meg is találtam és ma elkészítettem.
Hozzávalók:
8 dl zabpehely
8 dl tej
1 ek steviacukor (2 ek cukor)
2 ek étkezési keményítő
2 db tojás
2 ek olvaszott vaj
1 kk sütőpor
csipet só
A zabpelyhet összekeverjük a tejjel és legalább 1/2 órán át állni hagyjuk. Majd összekeverjük az többi hozzávalóval.
Ebből a mennyiségből kb. 10 db jön ki.
Frissen finom ropogós és nagyon finom. Eperrel és tejföllel tálaljuk (bár Tamás fahéjas cukorral ette )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tejföl??? Nahát, ezek a norvégok!:) Mi tejszínhabbal esszük.
VálaszTörlésPróbáld meg tejföllel. Nagyon finom. Ráadásul a svéd telföl még finomabb.. (legalább is nekem)
TörlésIgen Imola, a svéd tejföl valóban finomabb..de azért szerintem, mert sűrűbb és édesebb...jól mondom?
VálaszTörlésSzerintem az állaguk egyforma, de talán a norvég egy árnyalattal savanyúbb. Vagy mondhatjuk, hogy a svéd "édesebb"
TörlésMég én sem hallottam tejföl és lekvár?????????
VálaszTörlésCsak azt tudom mondani, hogy nagyon finom. Szoktam csinálni tejföllel töltött tortát is. Isteni. Próbáld ki....
TörlésMost az én állam is a földet veri, bár hátra szóltam a férjemnek, hogy mit szól ehhez a variációhoz és azt mondta: "Nem lehet rossz..." Tudod mit Luca, egy próbát megér!! :)
VálaszTörlésNem is rossz.... Kiváncsian várom, hogy hogy ízlett :)
TörlésEzt lehet, hogy kipróbálom!
VálaszTörlésAncsa, csak ajánlani tudom. Azóta már megint csináltam.
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésLassan át raklak a gastro blogok közé :-)
VálaszTörlésHöhö. Már nekem is eszembe jutott ez. De még nem a kaják vezetnek a posztokban.... :)
TörlésÁtraklak. Bocs. Néha túl teng bennem a fogalmazásgátló
Törlés