2014. február 8., szombat

Zabpelyhes vafler, vagy ahogy otthon hívják, gofri



Lassan több receptet posztolok, mint varrást. De most így jön ki a lépés. Egyenlőre próbálgatom azokat a dolgokat, amik nem hagyományos módon készülnek.
Zoli ezen a héten kétszer is úgy jött haza munkából, hogy az egyik munkatársa két éjszaka vitt vaflert, mégpedig úgy, hogy a tejfölt összekeverte az eperlekvárral. Kérdeztem tőle, hogy ettél? Mire ő, nem.  Pedig tudom, hogy szereti.  És igen, általában igy eszik a norvégok, eperlekvárral és tejföllel.
Emlékeztem rá, hogy láttam a neten egy búzaliszt mentes változatot. Meg is találtam és ma elkészítettem.

Hozzávalók:

8 dl zabpehely
8 dl tej
1 ek steviacukor (2 ek cukor)
2 ek étkezési keményítő
2 db tojás
2 ek olvaszott vaj
1 kk sütőpor
csipet só

A zabpelyhet összekeverjük a tejjel és legalább 1/2  órán át állni hagyjuk. Majd összekeverjük az többi hozzávalóval.
Ebből a mennyiségből kb. 10 db jön ki.




Frissen finom ropogós és nagyon finom. Eperrel és tejföllel tálaljuk (bár Tamás fahéjas cukorral ette )








14 megjegyzés:

Fidike írta...

Tejföl??? Nahát, ezek a norvégok!:) Mi tejszínhabbal esszük.

Luca írta...

Próbáld meg tejföllel. Nagyon finom. Ráadásul a svéd telföl még finomabb.. (legalább is nekem)

BORI írta...

Igen Imola, a svéd tejföl valóban finomabb..de azért szerintem, mert sűrűbb és édesebb...jól mondom?

Luca írta...

Szerintem az állaguk egyforma, de talán a norvég egy árnyalattal savanyúbb. Vagy mondhatjuk, hogy a svéd "édesebb"

Ábrahámné Éva írta...

Még én sem hallottam tejföl és lekvár?????????

Luca írta...

Csak azt tudom mondani, hogy nagyon finom. Szoktam csinálni tejföllel töltött tortát is. Isteni. Próbáld ki....

teller-cake írta...

Most az én állam is a földet veri, bár hátra szóltam a férjemnek, hogy mit szól ehhez a variációhoz és azt mondta: "Nem lehet rossz..." Tudod mit Luca, egy próbát megér!! :)

Luca írta...

Nem is rossz.... Kiváncsian várom, hogy hogy ízlett :)

ancsapancsa írta...

Ezt lehet, hogy kipróbálom!

Luca írta...

Ancsa, csak ajánlani tudom. Azóta már megint csináltam.

ancsapancsa írta...

Lassan át raklak a gastro blogok közé :-)

Luca írta...

Höhö. Már nekem is eszembe jutott ez. De még nem a kaják vezetnek a posztokban.... :)

ancsapancsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ancsapancsa írta...

Átraklak. Bocs. Néha túl teng bennem a fogalmazásgátló

Megjegyzés küldése