2015. május 3., vasárnap

Epres tejespite kókuszkrémmel



Ahogy megláttam Trollanyunál, rögtön tudtam, hogy hétvégén meg is sütöm.  Az eredeti receptben van citromlé, amit én ügyesen kifelejtettem belőle..... A mennyisége is majdnem kétszerese lett, mert csak  4 dl-es kókuszkrémei voltak, így ahhoz alakítottam a többi hozzávaló  mennyiségét.


Hozzávalók:
 8  dl kókuszkrém
 6  tojás
18 dkg eritrin
1 tk. vaníliás cukor
12 dkg nyílgyökérpor
  4 dkg kókuszliszt
+
kb 30 dkg eper
kókuszolaj a forma kenéséhez
1-2 ek. nyílgyökérpor a forma szórásához
A gyümölcsön kívül a hozzávalókat tedd be a turmixgépbe és keverd teljesen simára.  Egy kisebb  jénait kenj ki kókuszolajjal, szórd meg nyílgyökérporral, öntsd bele a masszát. Előmelegített 200 C°-os sütőbe tedd be, 5 perc múlva óvatosan vedd ki, szórd rá az aprított epret, majd csökkentsd le a hőmérsékletet 180 C°Ra. Süsd kb. 40-45 percig, amíg a teteje szép aranysárga nem lesz, az enyém 40 perc alatt sült meg Hűtsd ki teljesen, utána tedd hűtőbe legalább pár órára. Hidegen szépen szeletelhető. Tegnap sütöttem és mára lett tökéletesen szeletelhető. A fenti kép tegnap készült, mert a családom nem győzte kivárni, hogy teljesen kihüljön.



Végül is egy nagyon finom kókuszkrémmel készült tejespitét kaptan. Ami nagyon finom egyszerű, egészséges desszert.



2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ízlett nektek is, végülis csak egy egészségesebb alternatívája a tejes pitének :) Nem is tettél mást a tésztába, csak kókuszlisztet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, jó hogy írtad, kimaradt a nyilgyökér liszt. Amikro írtam a bejegyzés szórakozott az oldal és úgy látszik kimaradt belőle a kókuszliszt.

      Törlés