2010. október 7., csütörtök

Könyvtárban is voltunk..............Délelőtt el kellett mennünk a Kommunéhez 
(Polgármesteri hivatal), mert a házainkhoz vezető úton nem folyik el az eső viz, pedig el kéne. A kertben van egy nagy összefolyó, amiben több felül folyik az talajviz. Régebben beszűkitették a csöveket, mert egy-egy nagy eső után tőlünk rögtön eltünt a viz, de az alattunk lévő kertekből nem. 
Mindjárt meglepetés ért minket, mert közölte a hapi, hogy az már nem a kommunéé, hanem a környéken lakóké. De azért megigérte, hogy hétfőn kijönnek megnézni. 
Emlékezett ránk. Úgy látszik igen mély benyomást tehettem rájuk pár éve, amikor picikét lekiabáltam a fejüket, mert az összefolyó beton fedlapján egy nagy virágtartó van( ha már a kertünkben van egy nagy beton cucc, legalább ne nagyon látszódjon) amit lazán, könnyedén lecsesztek a virágokkal együtt.... 
Most azt kérte, hogy a virágtartót vegyük le, mire jönnek........
Miután a könyvtár ott van a szomszédban, így bementünk oda is. Minden hónapban egyszer-kétszer le szoktunk menni olvasgatni a folyóiratokat. Zoli elolvasta a motoros, számitógépes, autós és technikai lapokat, én meg szokás szerint az összes virágokkal foglakozókat. 
De ma nem csak olvasgattam, hanem kihoztam három könyvet is. 
Az egyik a gépi tűzéssel foglalkozik. Nagyon jó minták vannak benne, lerajzolva a tűzés hogyanját is.A következő könyv már a téli dolgokkal foglalkozik. Van benne varrástól kezdve szinte minden, amivel ajándékot lehet csinálni . Ami jó lesz benne felteszem ide.


És a harmadik, aminek a legjobban örülök, egy jó vastag Tildás könyv, az a cime, hogy  "Tilda karácsonyi háza".  Na, ebben biztosan lesz rengeteg karácsonyi ötlet. Lassan elkezdem a karácsonyi ajándékokat csinálni,  amihez nagyon jó lesz.
A jó ötleteket megosztom veletek ebből is.1 megjegyzés:

Erika írta...

Jó kis könyveket kölcsönöztél!
Karácsonyi ötletek már tényleg kellenek.

Megjegyzés küldése