2014. február 22., szombat

Zebratorta Tücsökbogártól kicsit átalakítva....




Szerelem volt első látásra ez a torta. Tücsökbögár blogján láttam paleo változatban. Valami csodásan néz ki. Az enyém is zebracsíkos lett, de nem annyira, mint az övé. Valószínűleg picit más az íze is, mert nem volt itthon annyi kókuszkrém amennyi kellett volna, így tejfőllel készült és cukor helyett stivia cukorral. De így is isteni finom.

Hozzávalók:

60 dkg túró
4 dl tejföl
7 dkg  steviacukor
4 db tojás
1,5 dl étolaj (én mogyoró olajat használtam)
15 dkg darálatlan mál
1 db citrom reszelt héja és leve

Kikevertem a tojásokat a cukorral, majd hozzáadtam a túrót, tejfölt és a citromot, olajat. Ezután a masszát két részre osztottam és az egyikbe belekevertem a mákot. A  24 cm-is tortaforma közepére egy merőkanál fehér tésztát öntöttem, majd ennek a közepébe egy merőkanál mákosat, majd megint a fehéret, amig mindkét tészta elfogy. Szépen szétterül a két különböző szinű tészta és ez adja a zebracsíkokat. Előmelegített sütőben, 160 °C-on  50-55 percig sütöttem.





A darálatlan mák miatt vált érdekessé ez a torta, De bátran állithatom, hogy nagyon finom és szívből ajánlom kipróbálásra.





12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, túrós is, mákos is, az már nem lehet rossz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is így gondolom. Miután a fiúk megjöttek este, alig maradt belőle.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Nagyon sok sütikédet megcsináltam és mind nagyon izlett mindenkinek :)

      Törlés
  3. Ezt a technikát a szappanöntésben is alkalmazzák. :-)

    Biztos finom.

    VálaszTörlés
  4. Ez valami csúcs!!!!!!!!Nagyon finomnak tűnik!

    VálaszTörlés
  5. Luca, ez csodálatos!!! Csak azt nem értem, hogy milyen kókuszkrém nem volt bele elég? Vagy az az eredeti receptben van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az eredeti recept kókusz krémmel készül, de nekem nem volt annyi itthon, amennyi kellett volna bele és nem akartam a tejföllel keverni. Gondoltam először csak egyfajtával csinálom meg. De ma vettem kókuszkrémet, úgy, hogy jön majd az eredeti változat is.

      Törlés