2010. november 30., kedd

Norvégia az én szememmel..........(16)

.



A tenger jóval melegebb, mint a levegő

 Nagyon hideg van . Most -15 fok van. Éppen ma olvastam az újságban, hogy 1957. óta ez a hetedik leghidegebb tél és utoljára 1968-ban volt ilyen hideg november. Hát mit mondjak nem vigasztal.
Valaki szólhatna a természetfelelősnek, hogy globális felmelegedés van. Ne szórakozzon már velünk.......
Szeretem a telet és a hóval sincs semmi problémám. Nagyon élvezem, hogy csodaszép fehér marad sokáig. Nálam csak a kutyám imádja jobban a havat. Olyan mint egy hóvakond, úgy furkálja magát.
Érdekes dolog ez a hideg. Amikor kiköltöztünk, Tamás három hónapos volt és október vége. Nagyon sokat sétáltam vele és nekem még a talpam is fázott. Annak ellenére fázott, hogy meleg, gumitalpú cipő volt rajtam. Soha többet utána, csak az első évben.  Az ember hozzá szokik az itteni klimához. Meg megtanul alkalmazkodni hozzá, mert ugye rossz idő nincs, csak rosszul öltözünk. Pl. nyáron sem indulunk el soha kardigán nélkül, mert esténként lehül a levegő. A sziklás talaj nem melegszik úgy át, mint otthon a föld. Nagyon ritkán van  20 fok feletti hőmérsékletű éjszaka. Azért, aztán számon is tartják, hogy évente hány "trópusi" éj van. Viszont ennek is van előnye, akármilyen meleg van napközben, éjjel lehet aludni.
Na, szépen elkanyarodtam a hidegtől. De olyan jó volt a melegről írni.
Tegnapelőtt az újságban láttam egy képet, amit nyáron készitettek és oda volt írva, " hogy még 217 nap, hogy újra ezt lássuk".....
Ma  viszont ezt látjuk.




.

1 megjegyzés: